איזוק אלקטרוני
הצעת חוק תיקון מספר 19 לחוק למניעת אלימות במשפחה (הוראת שעה) פיקוח טכנולוגי להבטחת קיומו של צו הגנה- התשפ"ב 2022
קישור לחוק כפי שהתקבל לבסוף בכנסת:
https://fs.knesset.gov.il/25/Committees/25_ptv_3351260.doc
- רצח נשים במגזר הערבי ידוע מזה שנים כרצח על כבוד המשפחה – על כן יש לטפל זו בדרך של חינוך. יו"ר הועדה לשיויון מגדרי לצערינו מתעקשת להגדיר עמדה זו כגזענות ועל כן אינה יכולה להביא להתקדמות בטיפול בבעיה. מצורף קישור לדיווח על כך מערוץ הכנסת: https://twitter.com/KnessetT/status/1526832904600530944?s=08
- אלימות של נשים כנגד גברים וילדים – למרות תפוצתה (8,000 תלונות של גברים כנגד בנות זוגם בשנה, לפי שנתון המשטרה – 2020), זוכה לצערנו כמעט להתעלמות מצד שירותי הרווחה ולהעדר תקציבים לטיפול. והתוצאה הנה כי גברים נפגעי אלימות, ונשים אלימות הן שתי קבוצות שאינן מקבלות טיפול נאות והתופעה אינה מצטמצמת. ובנוסף, המודעות לאלימות כנגד ילדים כתופעה מצערת וחשובה מאין כמותה לטיפול, נותרת נמוכה ולא מטופלת כראוי.
הצעת החוק שבנדון מוצגת לכאורה כאמצעי יעיל, אולם אם מעיינים בה לעומקה, נראה כי אין הדבר כך. הטעם לכך הנו, כי הוא אינו עונה לבעיה מחד והיא אינה מידתית מאידך. אנו טוענים כי צרוף הנימוקים לעיל יביא לנזק רב על התועלת. נדון כעת בכל אחת מהסיבות בנפרד.
אפיון הבעיה:
מטרת הצעת החוק על פי האמור בה, הנה למנוע רצח נשים – מטרה ראויה לכשעצמה. אך האם צעד זה ישפיע על הנושא? עיון בפילוח רצח נשים בשנים האחרונות מעלה כי 2/3 ממקרי הרצח היו של אנשים שלא היו מוכרים לרשויות הרווחה כלל. כלומר "אנשים ללא עבר". בנוסף, אנו יודעים שרק למיעוטם היה צו הרחקה. מכאן ניתן ללמוד, כי פלח זה של אלימות ממילא לא ימוגר באמצעים האלקטרונים המוצעים בהצעה. ראה דו"ח המ.מ.מ: https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MMM/4f565077-e22c-eb11-811a-00155d0af32a/2_4f565077-e22c-eb11-811a-00155d0af32a_11_16437.pdf
העדר מידתיות:
חלופות אחרות:
כל מחשבה אחרת תהווה בזבוז משאבי ציבור ותביא לנזק כמתואר להלן:
הנזקים שעלולים להתרחש:
מכיוון שהגבלה כזו הנה חריפה ואינה מידתית היא עלולה להביא להחרפה ביחסי בני המשפחה ולגרום לעלייה ברמת האלימות וקונפליקט הגירושין, במקום להקטין אותה. נקיטת פעולה מסוג זה תחריף את ההסלמה הקיימת כיום ביחסי זוגות בהליכי גירושין.
דרכי פעולה – הרחבת הגישה הטיפולית:
נזק נוסף וחריף, הנו הנזק התודעתי אשר עלול לגדול ואשר כבר כיום קיים עקב הפיכת נושא האלימות במשפחה למאבק חברתי של ארגונים פמיניסטיים המסיתים נשים כנגד גברים ובמילים אחרות החרפה של "מלחמת המינים" ואייטם פוליטי, ואשר תואר בפתיח לנייר עמדה זה. אין צורך לתאר את ההקצנה המתוארת בנושא זה באמצעי התקשורת ונסתפק לשם כך בדוגמה אחת מתוך פרסומת של ארגון ויצ"ו אשר מי שמעיין בה מוכוון להסיק כי כל גבר הוא אלים:
עו"ד נעמה סלע לערוץ 7: האיזוק לא ימנע אלימות במשפחה
הממשלה מקדמת את חוק האיזוק האלקטרוני שהוביל גדעון סער למאבק באלימות במשפחה, אך לא בטוח שזה הכלי הנכון למשימה.
חוק האיזוק: השר לביטחון לאומי מקדם חוק מצומצם ומידתי
הצעת חוק האיזוק שעברה בקריאה ראשונה בממשלה הקודמת הייתה לא מאוזנת ופגעה פגיעה קשה בזכויות האדם. כעת, השר לביטחון לאומי החליט לקדם הצעת חוק מאוזנת יותר, שתגן על הנשים המאוימות מחד, אך לא תפגע בגברים חפים מפשע מאידך.
חוק האיזוק האלקטרוני: בן גביר ניסה לשפר – אבל קלקל לא מעט
נפילתה של הצעת 'חוק איזוק אלקטרוני' שהגישה האופוזיציה הייתה עוד הוכחה למתנגדי הממשלה שיש כאן ממשלה חשוכה • עו"ד נעמה סלע מסבירה מדוע הנחת היסוד שעליה נשענת ההצעה שקרית, מדוע האיזוק האלקטרוני לא יגרום לשיפור המצב אלא להפך, ומה בהצעה החדשה של השר איתמר בן גביר גרוע עוד יותר.
"האיזוק האלקטרוני – צעד לא מידתי של פמיניזם רדיקלי להפצת שנאה"
נעמה סלע, יו"ר פורום הארגונים למען המשפחה, בראיון ליוסף רוסו על חוק האיזוק האלקטרוני
הצעת החוק לאיזוק אלקטרוני
עו״ד נעמה סלע, יו״ר פורום הארגונים למען המשפחה, הבוקר לד״ר גדי טאוב ב׳שומר סף׳: ״הציבור בישראל צריך לדעת שגברים הם אזרחים סוג ב׳, יש להם פחות זכויות ויותר חובות ובעקבות כך הם הופכים לנלעגים. הצעת החוק לאיזוק אלקטרוני לא תפתור את בעיית רצח הנשים.
כיצד הפילו ארגוני הגברים את חוק האיזוק האלקטרוני?
מפיצוץ כנסים למשרדי הממשלה: תחקיר